Uste TAT piramidata ni pokaza kakva e nasata realnost pomegu mitot i stvarnosta.Ne znam dali imalo zeni vo istorijata na faraonite no kaj nas i toa e mozno,taa prva pocna,so najavite vo spicot na dnevnikot,duri taa piramida ne se urna .Nie ne izvlekovme pouka od toa se javija mnogu koi sakaa da bidat faraoni.Na sekoi cetiri godini se gradea novi i se urivaa stari piramidi,najcesto gradeni od parite na obicniot covek,koj stanuvase del od taa piramida,normalno nekogas lugeto ucestvuvale vo gradbata so rabotna sila,denes so svoite pari.Tolku piramidi niknuvaa sto mozea da konkurirat i na egipetskite i tamu faraonite i na onoj svet sakale da go imat toa sto go imale na zemniot.Denes i samata del od piramidata na" gazda nini",ne ni znam kako se vovlekov da go dobivam licniot dohod vo Makedonska verojatno povedena od najavata sekoj prvi stignuva penzija,a ne po moja vina ili moj rizik kako sto veli nasiot guverner,tesko na nas so takov.Se urna ne samo piramidata tuku i mojata sigurnost vo drzavnite garancii,kako toa toj sega namirisal nesto ,a ne koga trebase da kaze da ne zemame licen donod vo taa banka, ,a vaka guvernerot e izlisna figura koja sebe se sreduva i toa dobro,ona sto go slusnav ne sakam da go komentiram,kako moze covek koj ima tolku privilegii da bide tolku primitiven.Otkako se dobro sredi ,ne e toj covek sto nekogas deluvase od opozicija kako ustata da mu se napolni so g...I baba mi sto se veli znae taka so tugi pari da se duva.Iod berzata stanuva piramida so mn prostrana osnova,vestacki se duvaat akciite za da se prodadat,a potoa pagaat nevideno za da se obezvrednat,edni takvi i jas imam doma.Sto ke pravat faraonite bez piramidi,pravite faraoni gradele mnogu cvrsti piramidi,a na nasiot narod od takvi vestacki tvorbi mu e preku glava,ne moze da go lazeme narodot,kolku sto toj moze da ne ubedi deka ni veruva.
The Foreign Exchange Market (FOREX)-Forex is an acronym for FOReign EXchange and is the worldwide cash inter-bank or inter-dealer market that uses a floating exchange rate system. Most people have never heard of Forex. Yet, it is the world's largest financial market with an estimated daily average of more than $1.5 TRILLION. Some say that it would take the entire New York Stock Market about 3-4 months of daily trading to equal one day of trading in Forex!