|
|
Што мислите за внатрешните превирања во СДСМ?
Започнато од Kenan на 16.11.2007 18:07. Темата има 4 одговори.

|
|
Подреди коментари:
|
|
|
|
16.11.2007, 18:07
|
Kenan
Пристапил на 30.09.2007
Рангирање нема
|
Дали судството и законот и дозволува на полицијата да врши насилство без никакви санкции на истите?
|
|
|
|
|
Условна казна за полицајците кои го демолираа „Процес“
16.11.2007 16:31
Тони Манев
Условна казна и по 5.000 денари за 30 припадници на единицата за брзо распоредување, кои го демолираа ноќниот клуб „Процес“ и повредија неколкумина од гостите и вработените.
Судот денеска ги казни за извршување насилство и им одреди условна казна затвор од една година која ќе стапи на сила доколку во наредните три години специјалците направат тешко кривично дело.
Останатите четворица нивни колеги, дел од единицата кои не учествувале во тепачката, беа ослободени.
30-те условно казнети ја прифатија судската пресуда и се изјаснија дека нема да се жалат. Оштетените не беа задоволни, приватно ќе ја терале работата докрај. Видно вознемирени, ја напуштија судницата.
„Не се чувствувам сигурен кога ќе излезам надвор на улица, затоа што сепак тие се припадници на МВР и сите се на слобода, никој не е во затвор, ниту во притвор. Судството работи, нека продолжи да работи така ревносно“, изјави Тони Манев, оштетен.
Минатата година во декември 30 маскирани полицајци за неколку минути целосно ја демолираа дискотеката „Процес“, ги удираа вработените и обезбедувањето, а потоа побегнаа. Осудените специјалци не добија казна од МВР. Остануваат на работа.
------------------------------------------------------
Вака гласи пресудата за насилството во кое учествуваше ПОЛИЦИЈАТА НА Р;: Дали тоа е знак дека секое насилство на Полицијата во Р.М. ќе биде амнестирано од судот и граѓаните ке мора да стравуваат дека во секој момент врз неговиот живот да да посегне некој од истите и на крај ке биде ослободен од делото?
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
21.11.2007, 2:28
|
SURAK
Пристапил на 07.03.2007
Рангирање нема
|
Re: Дали судството и законот и дозволува на полицијата да врши насилство без никакви санкции на истите?
|
|
|
|
|
Страшно, страшно...
Јанкуловска и судијата кој ги осудил на тоа треба јавно да се обесат, како предупредување на другите судии и министри да судат како што треба.
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
06.10.2008, 7:08
|
Bile
Пристапил на 03.10.2008
средно активен
|
Re: Дали судството и законот и дозволува на полицијата да врши насилство без никакви санкции на истите?
|
|
|
|
|
Vo nasata drzava za zal se se gleda niz prsti..ne samo sto sudstvoto ni e katastrofa tuku i se ostanato...pocnuvajki od govedata socijalni rabotnici koj uvo ne gi boli za decata i nivnata idnina t.e na kogo davaat staratelstvo,pa i gradonacalnicite primer toj na K.Voda koj vo dracevo bara po 2000 evra za da ne rusi,a sa sudiite nekam ni da zboram posto posebno tie pravat kako sakaat..nedaj boze da si tatko na maloletno dete i da kazes na sud deka si go sakas deteto odgovorot na sudijata moze da bide i kako vo nasiot slucaj ,,ti si nenormalen'' a zosto si nenormalen zoso si ja fatil zenata so drug i zoso znaes deka meri ulici i sakas deteto da ti izrasne u zdrava sredina i da ne bide ulicar..ama od nepismeni luge sto se staveni na vakvi pozicii mozes samo takov odgovor da dobies..a i za pametnata socijalna rabotnicka Brankica koja smeta deta majkata treba da dobie staratelstvo zatoa sto ima ubav dvor..NEMAM KOMENTAR!!kako deteto u dvor da ke raste ne e bitno sto ziveat 7 luge u 2 sobi..bravo za tie so se na vlast
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
06.10.2008, 7:13
|
Bile
Пристапил на 03.10.2008
средно активен
|
|
|
|
|
|
ocigledno nikoj ne si go zamara mozokot so toa sto pravi i dali e toa pravedno ili ne se dodeka ne nastrada nekoj nivni blizok e togas misli mu ja..
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
|
Форум на Време » Општество » Што мислите за ... » Re: Дали судството и законот и дозволува на полицијата да врши насилство без никакви санкции на истите?
|
|
|
|