Дали сметате дека Љубчо Георгиевски треба да се врати на политичката сцена во Македонија???

Дали сметате дека се потребни предвремени избори?

Дали сметате дека Љубчо Георгиевски треба да се врати на политичката сцена во Македонија???

filipjovanovski 26.10.2008, 2:22
Го барам вашето мислење за тоа дали поранешниот премиер на Република Македонија треба одново да се врати на политичката сцена кај нас покрај сите овие политичари што ги имаме денес?!?!?!?!?!?!

Кога неправдата ке стане закон, отпорот е наша должност!!!

Re: Дали сметате дека Љубчо Георгиевски треба да се врати на политичката сцена во Македонија???

tekstiling 26.10.2008, 17:56

Па како тој се врака не ми е јасно,го прашуваат новинарите за мислење,си се шета кај што сака со народните пари.Се прашувам како можеше да биде толку ....немам соодветен збор,вистина ,треба да си доволно .. да веруваш во чуда,дали навистина ни требаше некој макар и како што е тој,доволно итар да си се поигра со сите нас?Пази тој се само преправал дека води политика,замислете,дури тврди дека сите се преправале,-каква БАНАЛНОСТ НА ЗЛОТО,си се смешка на нашата судбина ,која ете во прав смисол си се поигра со нас.Како ке им објасниме на генерациите дека некои не изиграле??????

WHAT YOU ARE IS GOD'S GIFT TO YOU WHAT YOU BECOME IS YOUR GIFT TO GOD

Re: Дали сметате дека Љубчо Георгиевски треба да се врати на политичката сцена во Македонија???

ato 11.11.2008, 23:19
Batka, kako mozes da pomislis najgolemiot izdajnik na Makedonskiot nsrod da se vrati. Tie kako nego treba odma da se proglasat za izdajnici na sopstveniot narod i da se stavat vo kosnicata so Todorov i Mihajlov.

А јас верував во луѓето

Daniel 15.12.2008, 5:37
Kako mozete da go postavite ova prasanje????.....Covekot koj bukvalno se odkaza od Makedonec da se vrati na celo na ovaa drzava!!!???.....Toa nikogas nema da se sluci, megutoa problemot lezi vo faktot deka Ljubco Georgievski go ostavi svojot ucenik vo Makedonija, a toj covek e Nikola Gruevski, jas najodgovorno tvrdam, vraz osnova na moite informacii, i vrz osnova na golemoto iskuvstvo deka Nikola Gruevski ke ja predade Makedonija na istiot nacin kako i Ljubco GeorgievskI!!!!

DANIEL STOJANOVSKI, GORD CLEN NA SDSM!

c.esk 15.12.2008, 16:41
Daniel!!!!!A da ti ebam jas tebe se po spisok i na vas KOMUNJARITE,koj ni go smena imeto i znameto i koj e za kompromis bre pickavi mater KOMUNJARSKA,Za KUR ke mu se fatite na GRUEVSKI,PEDERI EDNI!

c.esk 15.12.2008, 16:43
A ZA GEORGIEVSKI DALI TREBA DA SE VRATI ILI NE AKO SE KANDITIRA KE MU KAZE NARODOT!

sinter 15.12.2008, 18:27
De be C.esk kako te izrevoltira ovoj Daniel a.Mnogu vreme gubis so nego a za zal i jas si vlegov vo rasprava so nego.Ma ne razbira covekot nisto stom se fali deka bil gord SDSMovec.Napisal za Ljubco komentar kako nee Makedonec a oko ne mu trepnuva oti sefot negov i imeto i rodenata majka ce si ja prodade za da bide na vlast.

Daniel 15.12.2008, 18:42
 c.esk wrote:
Daniel!!!!!A da ti ebam jas tebe se po spisok i na vas KOMUNJARITE,koj ni go smena imeto i znameto i koj e za kompromis bre pickavi mater KOMUNJARSKA,Za KUR ke mu se fatite na GRUEVSKI,PEDERI EDNI!

Pocituvan gospodine, nivoto na obrazovanie i kultura ne mi dozvoluva da vi odgovoram vo ist stil, kako vasiot! Ako imate fakti, povelete iznesete gi, a na vakvite moabeti NEMAM KOMENTAR!!!!

Daniel 15.12.2008, 18:48
 sinter wrote:
De be C.esk kako te izrevoltira ovoj Daniel a.Mnogu vreme gubis so nego a za zal i jas si vlegov vo rasprava so nego.Ma ne razbira covekot nisto stom se fali deka bil gord SDSMovec.Napisal za Ljubco komentar kako nee Makedonec a oko ne mu trepnuva oti sefot negov i imeto i rodenata majka ce si ja prodade za da bide na vlast.

Mene stvarno me interesiraat FAKTI-kazete mi koga se slucilo toa Crvenkovski javno da izjavi deka e za promena na imeto???? Kazete mi vreme i mesto????.....toj sekogas imal cvrst stav deka treba da se iznajde kompromis(a vie VMROVCITE ova go narekuvate "izjava za promena na ime"). Ako Crvenkovski bese ZA promena na ime do sega mnogupati imase moznost toa da go napravi(ne spomnuvajte mi go imeto -FYROM, bidejki se raboti za ime koe se koristi vo megunarodnite odnosi, ako imate pasosi procitajte vo niv dali pisuva FYROM ili R.Makedonija, bez toj kompromis nie denes nemase da bideme ni clenki na ON, i ke nemavme APSOLUTNO NIKAKVI SANSI ZA NAPREDOK!!!)!!!!

sinter 15.12.2008, 22:43
Daniel Crvenkoski na sekoja tribina izjavuva deka e za kompromis.Togas daj ti mene kazi mi go toj kompromis.Koe toj kompromis sto treba da go napravime.Jas pod kompromis razbiram da se smeni imeto so nekoja dodavka.(severna gorna dolna )sto nee vo red.Kako bi bilo da dojdam jas i da ti recam :Ti nema da se vikas Daniel za ova za ona itn.Po tvoe ti bi trebalo da pocnis da pravis kompromis? Samo slepec ne moze da vidi deka nee problem imeto.Sto se pravite slepi koga jasno se gleda deka potoa problem ce bidi naseto poteklo.Jas mislam deka dosta e od vasite kompromisi.Nejces da ti go spomnuvame imeto FIROM?Zosto?Koj e toj kompromis so pasosite ?Kade mozes da patuvas so tie pasosi?Vo EU?I za kakov napredok mi zboruvas?Za napredok koj samo vie mozete da go vidite i za koj si pripisuvate zaslugi.Ma daj prosetaj malce po gradovite koj ne licat povejce na gradovi pa da vidis sto ostana posle vasata tranzicija koja za zal seuste trae.Ostana samo PUSTOS.I ne znam zosto me narekuvas VMROvec koga jas nikade ne spomnav deka sum gord vmrovec niti deka clenuvam vo dr.partija.Tolku od mene i mislam deka so nisto ne te navrediv  osven ako ne te vregja vistinata za partijata na koja i pripagjas.Pozdrav..

Daniel 16.12.2008, 2:53
 sinter wrote:
Daniel Crvenkoski na sekoja tribina izjavuva deka e za kompromis.Togas daj ti mene kazi mi go toj kompromis.Koe toj kompromis sto treba da go napravime.Jas pod kompromis razbiram da se smeni imeto so nekoja dodavka.(severna gorna dolna )sto nee vo red.Kako bi bilo da dojdam jas i da ti recam :Ti nema da se vikas Daniel za ova za ona itn.Po tvoe ti bi trebalo da pocnis da pravis kompromis? Samo slepec ne moze da vidi deka nee problem imeto.Sto se pravite slepi koga jasno se gleda deka potoa problem ce bidi naseto poteklo.Jas mislam deka dosta e od vasite kompromisi.Nejces da ti go spomnuvame imeto FIROM?Zosto?Koj e toj kompromis so pasosite ?Kade mozes da patuvas so tie pasosi?Vo EU?I za kakov napredok mi zboruvas?Za napredok koj samo vie mozete da go vidite i za koj si pripisuvate zaslugi.Ma daj prosetaj malce po gradovite koj ne licat povejce na gradovi pa da vidis sto ostana posle vasata tranzicija koja za zal seuste trae.Ostana samo PUSTOS.I ne znam zosto me narekuvas VMROvec koga jas nikade ne spomnav deka sum gord vmrovec niti deka clenuvam vo dr.partija.Tolku od mene i mislam deka so nisto ne te navrediv  osven ako ne te vregja vistinata za partijata na koja i pripagjas.Pozdrav..

OK! Sega mi e jasno deka ne si poddrzuvac na nitu edna politicka partija, se izvinuvam za nedorazbiranjeto! Inaku moram ostro da te demantiram deka, ne znaci ako Crvenkovski e za kompromis deka toj e za promena na imeto! Vidi vaka da ti kazam, jas go svakam prooblemot na Grcija, ama seriozno li mislis deka nie nemavme kapacitet da gi nadmudrime???....normalno se dodeka Gruevski ne zapocna so negovite "patriotski" provokacii...zasto morase aerodromot da go prekrasti???....zasto podplakase lugje koi igraa makedonski ora pred Grckata granica??? Te ubeduvam, deka edinstven nacin da i se sprotivstavime na Grcija e da bideme na isto nivo so niv, odnosno da bideme clenki na EU i NATO! Drug nacin ne postoi!

sinter 16.12.2008, 20:18
Daniel,jas zaradi ova vo pocetokot ti napomnav deka nemam namera da pocnam rasprava so pliticki orientiran covek no go pocnav oroto..Znam deka nikogas nema da se ubedime vo nekoi raboti no nema vrska jas bi postignal nesto i ako te nateram da se zamislis malku.Da pomislis nekogas deka mozebi i ti gresis mozebi i ti ne si vo pravo.No cisto sumnjam vo toa poznavajci ve kako partija dodeka kako covek ne te poznavam iako donekade vejce se ockrivas so tvoite napadi kon premierot i navredi(od tipot Patorot)So toase prepoznava samo SDSM.Drugo:Politikata na SDSM nee politika na nadmudruvanje tuka mnogu gresis.Toa e politika na popustlivost.SDSM e jak pred svojot narod .Mislam jak vo smisla ako treba i kicma ce mu se sfitka ama vaka ce bidi.Da jak e koga treba da se pretepa svojot narod(STRUGA na pr.)no e jagne koga se raboti za nadv.politika.Se prifajca bukvalno se pa duri i dodavka na ustavnoto ime.Toa e toj kompromis koj mi go spomnuvas.Drug kompromis veruvaj ne postoi.No isto taka veruvaj deka i toa nee dovolno.I dvajcata znaeme deka e taka.Pregovorite dojdoja do taa tocka koga treba da se otvorat kartite.Tuka nema nadmudruvanje.Dali ti si bil vo Grcija?Dali tebe ne ti preci koga vo Solun i okolinata gledas golemi panoa na koj pisuva Makedonija.Otkade toa pravo da mozat tie da narekuvaat se so naseto ime.Koj mu go dal toa pravo.I koj moze i so koja pravo da mi zabrani kako da si go krstam aerodromot.Utre ce mu tekne da ni zabranuvaat i decata da si gi krstuvame "Aleksandar".No nee toa najlosoto.Poloso e sto nekoj tvoj (SDSM)te ubeduva deka toa e pogresno.Pogresno oti sme ja provocirale Grcija,ili cutete nemojte da go pokrenuvate prasanjeto za pravata na Makedoncite od egejskiot del na Makedonija oti ce ja nalutite Grcija,ili cekaj da go promenime znameto oti ce ja nalutime Grcija.E toa prijatele e politika na popustlivost.Toa nee nikakvo nadmudruvanje.I jas ne go smetam za patriotizam toa sto go pravi Grueski .Toj go napravi toa sto sekoja normalna drzava go pravi za svoite koj ziveat vo sosednite drzavi.Za zal nieden od tvoite vodaci nemase madina da go napravi toa.Vas vi preceja i statuite koj se postaveni pred vladata a koj se pronajdeni vo Makedonija.I pak da ne ja provocirame "lulkata na demokratijata"Pa pickamu majcina da ne treba i g.. da mu dajme.Izvini na recnikot ama Arapive koj se narekuvaat Grci nikako nemozam da gi svaram.

Daniel 17.12.2008, 3:59
I jas nemozam da gi svaram Grcistata, ama ete moeto mislenje e deka mozevme, odnosno imavme sansa da go dobieme ona sto go sakavme po poevtina cena(za zal nekakva cena mora da platime, normalno ako sakame da sme del od  EU i NATO).....ama ajdeda ostavime vremeto da pokaze sto ke se sluci, mozebi eve sega ke padne vladata na Karamanlis, pa drugite koi ke dojdat na vlast, ke bidat popopustlivi kon prasanjeto so imeto na MDK, megutoa jas vo toa mnogu i ne veruvam.......a da te prasam- iskreno li mislis deka e vistinski potegot na Gruevski so koj toj pobara prava za Makedoncite vo Grcija, ili so drugi zborovi mislis li deka ke bide postignato nesto za Makedoncite vo Grcija???.....jas mislam deka osven zaostruvaqnje na odnosite nisto nema da bide! Bidi pozdraven, vremeto e edinstvenoto nesto sto moze da me demantira!

sinter 17.12.2008, 17:32
Daniel jas ne znam na koja vozrast si ti no nee ni bitno jas ce ti kazam nesto sto jas sum go iskusil.Jas imav prilika da patuvam vo Grcija uste vo bremeto na Jugoslavija.Ako si pomlad mora da imas slusnato od postarite koga ce recat "odevme vo grcija na pile peceno" ili "odevme vo Grcija po 2kg portokali.E toa bese vistina i jas imam odeno po portokali i rzni gluposti i imav prilika da go pocustvuvam grckiot gnev uste vo toa vreme iako togas bev malo dete.Ne mozam da zaboravam kako pominuvase mojot tatko na granicata.I zosto? Samo zatoa sto koga go prasaa kade ce odime toj mu rece deka odime do Lerin.Koj ti znael deka Grcistata go vikale Florina.I sega dali sfajcas sto sakam da ti kazam.Otogas pominaja 30g i ama bas nisto se nema promeneto.Ete i vozrasta ja otkriv.Oti jas sum mn.mlado momce na blizu 40g bez malku.Ha ha ha .Jas i nikogas nema da poveruvam deka nesto ce se smeni po ova prasanje.I da  jas mislam deka e vo red  potegot na Grueski  sto go pokrena  makedonskoto prasanje.Duri i mislam deka rezultira.Ako ne drugo  barem malku se razdvizija  i predstavnicite na EU  i  amerikanskite  predstavnici.I samata Grcija ja fati mala panika .Jas pak ce recam ako imaja  madina  tvoite  idoli  dosega  ce bevme mn. ponapred  po ova prasanje.Sekako jas znam deka utre  ce se osporuva se  sto e napraveno  no toa e Makedonskata bolka  sto ne maci kako  rak rana.Da ostavime kako sto velis vremeto da  si go kaze svoeto  no da ne potrae kako  ona za koe velevte deka  ce trae  nekolku meseci  a eve  20god ne mozeme da kurtulime  od toa.(FIROM)

Re: Љубчо Георгиевски на политичката сцена во Македонија!!!

DLM 26.05.2009, 0:14
Најпосле најдов нишка која се занимава со политика од персонален аспект!.!
Прво ќе пишувам за изречените ставови и ступидности во постовите а потоа мојот став, кога е во прашање Љубчо Георгиевски.
* Се преправал дека води политика - е за оние што не знаат ТОА Е ВИСТИНАТА сите наши надежни политичари се преправаат дека водат политика - но кога вистината ќе ви се плесне во лице се буди малограѓанштината во нас.
*Бил најголемиот издајник - како тоа кога тој беше на власт стори се за да ја одбрани Македонија, значи со ниеден потез не сторил ништо за да ја загрози Македонија туку баш напротив, онаа што подоцна направил чекори кои не се разјаснети до денес се негови лични и тој самиот ќе живее со нив, но да повторам кога беше на власт и лидер на партијата со ништо не го загрози или издаде Македонскиот народ и држава...
(Што да се рече за оние што го пратија Бошковски во Хаг???)
*Се откажал дека е македонец - оваа е малку спекулативно, но не е ништо чудно кај нас така се води политика...
*Го оставил својот ученик во Македонија - секому му е јасно дека неговиот ученик ги нема афинитетите и капацитетот на неговиот учител, а и според политиката што ја води далеку е од неговите потези, за пример црквата на плоштадот не може да ги достигне висините на крстот на Водно...
*Кога Црвенковски јавно прифатил промена на името - со тоа што е за компромис ЈАВНО и гласно се заложува за промена на името, оваа за оние полуписмените што не знаат што е КОМПРОМИС...
Ние сме членка на ОН - за жал не сме ние членка, членка е FYROM...
*Проблем со името - повторно небулоза тоа не е проблем со името туку проблем со ПОСТОЕЊЕТО НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД...
*Зошто Груевски го сменил името на аеродромот - па добро мајка му ние Македонци ли сме или што сме, некоја флотантна маса која секој може да ја обликува за свои потреби....
*Се води попустлива политика - според првото не држи, тоа е само ивитоперена човечка свест и не се нарекува попустлива политика туку дезориентација, тоа секогаш се случува кога се нема визија...
*„Грчиштата“ не се тоа - вие само не можете да го поднесете поразот на неуспешната политика, тие се Грци (ги има секакви исто како и Македонците) кои имаат свои интереси, а политиката на Р. Грција кон Македонија и Македонците е онаа што не можам да го поднесам бидејќи е ФАШИСТИЧКА, и тоа е онаа што нам ни прави проблеми, вака треба да се гледат работите а не да се игра по нивно свирење, но тоа не пали кај нас...
*Минатото е убаво да се прераскажува но и да се учи од него...

А сега моите гледишта.
Како прво Љубчо како ретките Македонци има визија и демократски потенцијал кој за жал не секогаш е благопријатен за нашите уши, кои се навикнати да ги галат со убави, прекрасни зборови кои немат врска со реалноста и се во сферата на СФ. Додека беше лидер на партија доста добро го изучи занаетот, и кога дојде на власт направи се да граѓаните почувствуват демократија а имаше и извесни економски параметри кои до сега не се надминати, ако се присетите дотогаш во Скопје се возеа популарното Фиќо и Заставините возила кои се добри но се класа... Долгот кон странство не го зголеми, по прв пат влезе некаков капитал во Македонија и се почувствува раздвиженост, успеа во тоа и покрај двете евидентни кризи '99 и  '01. Се спротивстави на политиката на големите сили и затоа требаше да биде одстранет, кампањата добро се менаџираше така што исходот беше извесен. За неговите гршки не би зборувал многу само ќе набројам некои: 20 милини од продажбата на телекомот, неможност да ги контролира институциите (посебно финансиските токови, а и седмата сила беше во својот елемент не знаеше да прави пријателства и да спонзорира), пренагласено изнесување на вистината, избор на кадри (и претседателски) со медиокритетски манири, и како крајна мешање во демократски партиски избори што на крајот му се врати како бумеранг. Но и покрај сите негови слабости факт е дека досега никој од досегашните премиери ги нема постигнато неговите демократски и економски достигнувања, но ова е за оние кои ја сакат вистината и се однесува за него кога тој бил избран од граѓаните, дали во партиски или други води, а не откако беше одстранет и беше етикетиран за слободен лов на сите „слободни новинари“ и други платени медиокритети.
Мора да признаеме медиокритетството убива во поим и мора да им се спротивставиме и уништиме сите кои успеале да не надминат, а ако уште некој само не потурне и не увери дека не загрозува тогаш и ќе се сплотиме, затоа што нашата омраза и завист е целосно човечка.
Мора да признам дека овој човек е неисцрпна инспирација, бар што се однесува за блиското минато и уште долго ќе биде предмет на проучување за нашите идни политичари и историчари секако...

Добар Глас The Best websites for Macedonia MakHost
 Страна 1 од 2 (21 ставки) 1 2 >

Copyright © 2005 Време. Сите права се задржани.