|
|
Одлив на интелигенција
Започнато од tekstiling на 15.11.2008 18:24. Темата има 1 одговори.

|
|
Подреди коментари:
|
|
|
|
15.11.2008, 18:24
|
tekstiling
Пристапил на 21.10.2007
mk
Рангирање нема
|
СИТЕ ПАТИШТА ЛИ ВОДАТ ДО РИМ?????
|
|
|
|
|
Кога ја гледав серијата ТРСТ ВИА СКОПЈЕ,мислев дека Италија е земја за шопинг и нешто околу туризам,мода,историја..Денес гледам дека ние со нив делиме многу повеке,денес,вчера и деновите наназад.Се чудам зошто новиот тренд на иселување се врзува токму со оваа земја.Имам не знам колку примери што фамилијарно заминаа таму,не знам до кога ,ама за вракање не зборуваат,а заминаа со децата.Колку е нивниот број сигурно не знам,но дека расте секојдневно, тоа сигурно знам. Во седумдесетите јас одев до Трст по фармерки кои само од таму се носеа,тексас здолниште и тиролка,преубави вина ,чадори и други работи.Но не ни помислував да се оди таму на подолго,само шопинг и толку.Што стана со нас да ја бараме посрекната иднина таму,ДА НЕ КАЖАМ ШТО МАЈКА БАРАМЕ?Ако некој наш го прочита ова ,би сакала да ми каже дали убавиот живот или нашата транзиција ги одведе во ветената земја.во одделенијата немаме доволно деца,па ги однесоа во други земји,ако вака се продолжи не сакам ни да помислам што ке се случи,скраја да е.До кога македонците ке се раселуваат на сите страни,не има ли толку многу ?Или не има толку малку да не сотре злото што се осоколи и не демне од сите страни?Мене лично никој не може да ме откорни ,имам брестов корен хахахахха Сите патишта ли водат до РИМ??????
WHAT YOU ARE IS GOD'S GIFT TO YOU WHAT YOU BECOME IS YOUR GIFT TO GOD
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
16.11.2008, 13:45
|
sinter
Пристапил на 15.11.2008
Рангирање нема
|
Re: СИТЕ ПАТИШТА ЛИ ВОДАТ ДО РИМ?????
|
|
|
|
|
Izgleda patot do rim e samo eden od mnogute koi gi odat makedoncite.Zar gi zaboravivme patistata do Australija Amerika i dr.Nasava tranzicija (ako moze da se narece trnzicija)trae predolgo.Na nasive politicari ne mu odgovara da ja sprovedat porano.Potocno dosega trebase da bide se zavrseno.No za niv vlasta predstavuva se.Togas mislat deka mozat da pravat so im k....saka.I vo pravo se oti potoa nema koj da mu sudi.Ne sum partiski opredelen ama ne sum ni slep da ne mozam da vidam sto rabotese partijata SDSM vo ovie god.Nacisto go opljackaa svojot narod do gola koza.TAT bese smislen mnogu porano od ko se sluci.Bitola ne bese slucajno izbran za da bide sediste na TAT.I ne samo TAT afera do afera ja sledi ovaa partija niz kriminalnata privatizacija,se do 1998g.koga vlasta ja prezede VMRO-DPMNE i ja prodolzi aramiskata politika.Dojde i 2001.i se sluci vojna.Ne moze covek da veruva deka moze svojot narod da go vturnes vo vojna i posle debelo da zarabotis i da gi napolnes gebovite do vrv.E ne moze sekoj na toj nacin da zarabotuva i patistata go vodat kon Rim i dr. evropski metropoli.Ovde nie od den na den se povejce licime na banana drzava koja ima narod bez dostoinstvo.Zal mi e sto moram da go napisam ova no toa e gorkata vistina.Tie sto gi izbravme da ne vodat ni go odzedoja i ona malku sto go imavme "gordosta".Prvo ne iskradoja a sega i ce ne prekrstat i se povejce licime na ROLE od prikaskite.
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
|
Форум на Време » Општество » Одлив на интели... » СИТЕ ПАТИШТА ЛИ ВОДАТ ДО РИМ?????
|
|
|
|