Злосторство и казна

Што мислите за внатрешните превирања во СДСМ?

Злосторство и казна

tekstiling 18.03.2009, 18:14

.ДАЛИ ПОЛИЦИЈАТА ТРЕБА ДА ГО КАЗНИ СЕКОЈ ШТО ЗАБОРАВИЛ ДА ЗАПАЛИ СВЕТЛО?Во мојот настан во 15 часот сите од работа брзаат кон дома секој втор немаше запалено.Верувајте не ми е цел да ги критикувам,напагам ,ама за да има казна треба да има злочин,а во случајот јас немам ни вина ,а не злочин.Направете ја полицијата достојна за униформата,веке се зборува дека и таа е на норма.Јас немам некој отпор кон нив,ама со ваков став не му служат на народот,а добиваат плати од народните пари,замислете во бел ден тројца ,а кога пријавив една кражба дома ги немаше никаде.Исто е за пластичарската улица ,се е надвор ,а на нас ни рекоа дека и цвекниците треба да ги внесеме внатре,дека ке не казнат.КАЗНА ,АМА НЕ ПО ИНЕРЦИЈА.....

WHAT YOU ARE IS GOD'S GIFT TO YOU WHAT YOU BECOME IS YOUR GIFT TO GOD

Re: Злосторство и казна

ato 29.03.2009, 20:23
Глуп народ силна држава. Незнам дали ова некаде сум го читал или сум го слушнал како коментар.
Зарем не гледате дека партизацијата на државните институции ни ја уништуваат државата. Зарем може да очекувате нешто повеќе кога неспособните а со желба за титули се ставаат на клучни места во институциите.
за овој наш напатен народ така и треба. зарем не знаете дека се укина средно полициското училиште и за полицајци се вработуваат дечки од улица, да не речам лепачи на плакати. Зарем не гледате дека фирерот така сака а тие кутри мора да казнуваат оти ќе ги казнат нив. зарем не гледате дека инспекторите гледаат кој плука по улица а децата ги клукаат со дрога по подрумите. Зарем не ...

А јас верував во луѓето

Re: Злосторство и казна

Apocalypto 30.03.2009, 19:06
Демократијата кај нас е тежок поим, и дали некој од нас знае што значи?
Сочуствувам со текстилинг за односот на полицијата но сепак морам а да не кажам дека и ние граѓаните имаме секогаш некаков си проблем кога законот е против нас.
1. Законот е донесен не вчера, туку веке со години, така да сепак ке мора да го почитуваме, а акумулаторот не се уништува од светлото бидејки си има алтернатор кој струјата ја создава. Акумулаторот е само за да го вклучите во погон агрегатот (моторот) и повторно се напојува потрошената енергија, затоа без поплаки за казната.

2. Што се однесува до манирите на полицијата, е тоа е веке друго прашање што треба да се поработи. Се додека власта (која и да е) ја користи полицијата за НИВНИ интереси а не во интерес на народот, се дотогаш ке има незадоволство меѓу народот. Полека ама сигурно почнувам да ги разбирам некои етнички заедници на односот на полицијата кон нив, бидејки ако ние се жалиме само за незапалено светло, што е со нив кога има и физичко малтретирање?

Отидов предалеку, ама вистинито, како и да е, немаме основна култура, демократски дух, затоа пак имаме ТОТАЛИТАРНО општество со доза на фашизоидност!

Copyright © 2005 Време. Сите права се задржани.