Добредојдовте! Форум на Време Најави се | Регистрирај се | НПП

Добредојдовте на форумот на дневниот весник ВРЕМЕ
Ако првпат го посетувате сајтот Регистрирај се
Aко сте веќе регистрирани Најави се

Дали во Македонија владее бизнис олигархија?

Започнато од tekstiling на 14.05.2008 14:44. Темата има 4 одговори.

Печати Барај
Подреди коментари:    
   14.05.2008, 14:44
tekstiling не е онлајн. Последен активен: 5/5/2010 10:39:18 AM tekstiling

Топ 10 коментари
Пристапил на 21.10.2007
mk
Рангирање нема
МАКЕДОНСКИОТ СИНДРОМ НА САМОУНИШТУВАЊЕ
Одговори Цитирај
      Сакале ние или не е присутен и докажан на нашите простори.Го имало ,го има и ке го има,затоа што е влезен во генетскиот ни код и од него бегање нема.Се поприсутен ,поготово во услови кога се води борба за  докажување,за  наметнување по било која цена,а тоа да се биде НЕКОЈ ,а оној другиот НИКОЈ не е лесно,богами тука се внесува сиот свој потенцијал.Понекогаш  додуша многу скромен,ама она знаете ли вие кој сум јас,ке ви покажам јас на вас со кого работа си имате......Дали се работи за мана или самобендисаност не знам ,ама кога некој си умислува дека е директен потомок на некој си предок со плава крв,мене ми личи на психопатски синдром на параноја.
     Еве читам по весниците .Овој бил потомок на некого си,па затоа толку успешен бил,сакам да кажам убаво си поживеал  на стара слава,оној ти бил зет во некоја партизанска фамилија,уште поубаво го протуркале во сите сфери на општеството,па тек детето на паднат борец,па тоа е задоено со крв,мора да се прослави и да ужива во сите благодети на слободата.Е сега и неговите деца добро мора да се вработат ,па нели се боревме за светла иднина на своите деца!Ама нашиот човек се калел со векови,па знае и имиња да клава,па ги нарекува изградените згради според името на селото од кое потекло има дотичниот,сега некојси мокник,а лугето сопственици  од кои се одземало се што имале ги испрака таму кај што не им е местото,обично во некое предградие со социјални случаи,наравно да се симнат  на што подолно ниво.На местото што во име на национализација се одземало и тоа по закон демек многу имале,да им ја ограничи државата сопственоста,мокникот си градел за себе стан,ај да не кажувам имиња,тие ке се препознаат.
 Национализацијата  не била по некој закон,туку од идеата на освета на некого кој не им се допага и кој им смета во желбата да владеат,богами цели фамилии  биле изложувани  на невидена тортура.Замислете,ги протерувалеле лугето  од своите домови  и ги крстиле ратни богаташи за да си се сместат Тие ,ЗАСЛУЖНИТЕ.Истите денес без срам земаат борачки пензии кои нормално се многу големи,па ако борецот умре,неговата сопруга со право ја наследува за да си го продолжи векот,па нели се боревме?
    А пак кодошлакот,за Гинисова книга сме,не ни е рамен ниту еден двоструки шпион ниту руски ниту американски.
Вистина ,дали се работи за синдром или богами за сериозно заболување?

WHAT YOU ARE IS GOD'S GIFT TO YOU WHAT YOU BECOME IS YOUR GIFT TO GOD
   Извештај 
   29.05.2009, 22:30
DLM не е онлајн. Последен активен: 9/27/2011 5:45:47 PM DLM

Топ 10 коментари
Пристапил на 08.10.2007
Рангирање нема
Re: МАКЕДОНСКИОТ СИНДРОМ НА САМОУНИШТУВАЊЕ
Одговори Цитирај
Што се случува со tekstiling дали е депресија во прашање или домашни обврски.
Да не е во прашање надминување на евидентниот синдром на самоуништување.
Едно прашање, кога ќе правиме национализација на имотот опљачкан во транзицијата, знаете многу тешко се оди напред со НЕПРАВДИ од такви размери...

Добар Глас The Best websites for Macedonia MakHost
   Извештај 
   30.05.2009, 9:48
tekstiling не е онлајн. Последен активен: 5/5/2010 10:39:18 AM tekstiling

Топ 10 коментари
Пристапил на 21.10.2007
mk
Рангирање нема
Одговори Цитирај

Што велиш,да правиме национализација на она што е уништено или на сметките во банка?Па се што вредеше се уништи,мислиш од надвор,јас мислам сами си се уништуваме.Една прекрасно уредена фабрика кога ја видов сега ,морници ме полазаја,кој деструктивен ум можеше ова да дозволи да се случи.Таа веке никогаш нема да се направи,а за растурање,махери сме ти биле.Нови машини кои вредат цело богатство се продавани како старо железо,сега се отворија факултети да беа нагледно средство користа ке беше многу поголема.Кога еден колега ми велеше дека им е забрането да работат ,не ми се веруваше,не дека нема работа туку не смеат да работат.Овој синдром наместо да се држи под контрола сега целосно излезе од контрола.Кога би дале смерници како да се стори нешто,ама изгледа е дел од генетскиот код
,а таму можеме многу малку да делуваме.Сепак е успех што тука наогаме заеднички теми луге со желба нешто да се промени,неоптоварени со политички,етнички,верски и било какви поделби,очигледно форумот е широко поле за изнесување свои ставови .

WHAT YOU ARE IS GOD'S GIFT TO YOU WHAT YOU BECOME IS YOUR GIFT TO GOD
   Извештај 
   30.05.2009, 15:23
DLM не е онлајн. Последен активен: 9/27/2011 5:45:47 PM DLM

Топ 10 коментари
Пристапил на 08.10.2007
Рангирање нема
Одговори Цитирај
Поздрав t...,
Ма реков јас да ни живее ИНТЕРНЕТОТ, само тоа ни остана за некаква слобода на говорот!!!
А за останатото па може и подобро ама тоа е, нема иницијативност, инвентивност и сето она што го краси слободниот ум... но постои и онаа старата кој чека ќе дочека, само да не биде другата страна кој чека ќе се начека...
Поздрав драго ми да го следите форумов.

Добар Глас The Best websites for Macedonia MakHost
   Извештај 
   08.06.2009, 22:21
Slavco не е онлајн. Последен активен: 6/8/2009 7:04:50 PM Slavco

Топ 500 коментари
Пристапил на 08.06.2009
малку активен
Одговори Цитирај
МАКЕДОНИЈА .Земја кај што се што е добро завршува лошо . Тоа нажалост се слуцува и денес .Еден човек кој јас би го нарекол нечовек си купил куќа блиску до царот  и станал близок пријател со него . Со тоа си добил дозвола да црпи азно од царштината бидејќи добро му го брисел газот .А овој царот се праи строг и праведен па божем не гледа дека овој си праи што сака .А во царштината имао и еден друг чоек кој бил чесен се си плакал на време и го полнел азното  ама царот не го мирисал многу и наредил да му се затвори бизнисот бидејки царот знаел дека е на власт усте некое време . И така овој пријателот си црпел царот си кутел а азното се намалувало . Како времето поминувало така и дошло време да се смени царот .И тоа и се случило .Сега царот стариов после некое време отисол кај пријателот да види што прави и што ке види.Пријателот бидејки имал многу пари веке направено се ставил пријател со новиот цар . И тоа си течело ланчано години и години и години .И ние се посиромашни и посиромашни додека некои блиски до власта побогати и побогати и така ке си остане.

Извештај 
Форум на Време » Економија » Дали во Македон... » Re: МАКЕДОНСКИОТ СИНДРОМ НА САМОУНИШТУВАЊЕ