|
|
Дали во Македонија владее бизнис олигархија?
Започнато од Boris на 14.04.2008 21:33. Темата има 14 одговори.

|
|
Подреди коментари:
|
|
|
|
14.04.2008, 21:33
|
Boris
Пристапил на 14.04.2008
супер активен
|
|
|
LUGE DALI IMATE NOVI INFORMACII ZA SLUCAJOT PIRAMIDA GEMAK KLUB .
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
15.04.2008, 23:38
|
Boris
Пристапил на 14.04.2008
супер активен
|
|
|
Znaci GEMAK KLUB e nevladina organizacija koja gi sobira lesnovernite i zelni za zarabotka gi sproveduva niz svojata psiholoska obrabotka , im zema pari preku MAKSI BUK i toa ni pomalce ni poveke 2 400 evra i gi tera da zaglavuvaat i svoi bliski. I nakrajot nikoj nisto ne odgovara oti sve e po zakonu sto bi rekle srbite NISAM TE ZVAO SAMA SI DOSLA . No ne e taka zakon mora da postoi i za namerna i smislena izmama mora da ima sankciii . N o kade sme nie vo toa ?
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
16.04.2008, 10:03
|
DLM
Пристапил на 08.10.2007
Рангирање нема
|
|
|
Pretpostavuvam deka se raboti za edna primitivna ponzi sema na koja kreatorite se odnadvor, kolku sto jas pratam najceto poteknuvaat od Belgrad koj e centarot za balkanot i od tamu se sirat. Bidejki semata e preslikana a istata e rabotena za pouredeni opstestva od naseto najverojatno kaj nas ne postoi zakonska regulativa za takvi formi na izmama.
No jas bi se obidel na sledniot nacin:
-bi gi sobral site podatoci od klubot sediste, teritorija na koja raboti, personal, forma na organizacija, drugi izmameni lica
-site pribrani informacii bi gi dostavil do finasijskata policija, poradi danocite i drugi institucii koi se zanimavaat so izmami
-bi proveril dali se raboti za ofsor firma
I na krajot dokolku ima izgledi da povratam del od sredstvata bi povel nekakov spor no samo dokolku ima izgledi inaku e besmisleno, sekako odlukata zavisi od pribranite informacii.
Za sega samo ti posakuvam da uspees da go dokazes gore iznesenot i da si gi vratis parite .
Pozdrav
Добар Глас The Best websites for Macedonia MakHost
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
12.06.2008, 2:18
|
gemak1
Пристапил на 08.06.2008
малку активен
|
|
|
naj golemata prevara i naj golemite prevaranti se vo gemak!!!!!!
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
20.07.2008, 21:14
|
LARA
Пристапил на 20.07.2008
малку активен
|
|
|
ej konecno da najdam nekoj sto e zainteresiran za toa da gi unistime gemovci kako sto oni ne unistija nasajde da se zdruzime .pisi mi na mojot e-mail.poz
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
15.12.2008, 9:42
|
deloven partner
Пристапил на 15.12.2008
малку активен
|
|
|
kako da se dogovorime :)
ajankoski@gmail.com
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
30.05.2009, 18:31
|
Macedon
Пристапил на 30.05.2009
малку активен
|
|
|
Овие делуваат уште на нашево тло....уште има измамени луѓе....треба да се најдат луѓето и да се дознае повеќе..јас веке имам информации за овие поглавните....
themacedon@hotmail.com
пишете ми е-маил..кој може да пронајде вакви луѓе!
Благодарам!
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
27.06.2009, 17:57
|
Trgovec
Пристапил на 27.06.2009
малку активен
|
|
|
Macedon wrote: | Овие делуваат уште на нашево тло....уште има измамени луѓе....треба да се најдат луѓето и да се дознае повеќе..јас веке имам информации за овие поглавните....
themacedon@hotmail.com
пишете ми е-маил..кој може да пронајде вакви луѓе!
Благодарам!
|
|
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
27.06.2009, 17:58
|
Trgovec
Пристапил на 27.06.2009
малку активен
|
|
|
Dobro dali vi se razdeni Gemakovci
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
17.10.2009, 22:15
|
liteon
Пристапил на 17.10.2009
малку активен
|
|
|
па тужете ги бре луѓе кога не работат легално има надлежни органи направете нешто ама изгледа тешко ви оди тоа :))))
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
20.10.2009, 11:53
|
DLM
Пристапил на 08.10.2007
Рангирање нема
|
|
|
Нити се чуло нити се видело!!!
Да ве прашам г-дине- Кого да тужат измамените граѓани? - тоа прво. второ - На кој суд и каде да тужат??? трето - Дали некогаш сте барале правда низ и во правниот систем, односно дали сте тужеле заради заштита или сл.?
Па ве молам каде живеете вие и во кое време??? Во оваа бананичка од држава каде ништо не функционира или работи според некои закони или бар квази закони, во држава каде таа самата се јавува КАКО КРИМИНАЛЕЦ БР.1 илузорно е да се бара правда, во држава каде владее законот на посилниот (НАСИЛНИКОТ), е потребно што побргу да се направат чекори за да се измени системот.
Имаме надлежни органи кои не работат според законите туку според дадените упатства и големината на влогот. Некогаш бевме слоевито општество се надевав дека ќе стигнеме до класно но ние спаднавме на кастинско!!!
Но да речеме дека јас сум во заблуда ајде предложете им на луѓево: -кој адвокат да го ангажираат (а веќе истиот да не е до гуша вплеткан во ОРГ криминалот) -на кој суд и кој судија да го барат да суди по тужбата (сите правници судии и сл кои лично ги знам се обични шупелки уште пред неколку години овде на форумов напишав дека сите судии треба да имаат здравствен преглед ако ништо друго бар од психијатарот или бар психолог за деца) - предложете некој „надлежен“ орган може внатрешен може надворешен (повторувам кој бар ги чита законите еве не мора да ги операционализира). -настрана онаа што оние тутурутки во собранието носат закони кои се недоветни а, образложенијата им се дебилни, и г-дине поубаво се живее со луѓето а, покрај нив само оние што не можат со нив.
И за крај се може да се реши но потребни се радикални чекори а, ние сме познати бар според онаа во к-15 кубурата ја чуваме за црни денови, не велам дека нема поцрни но јас не сум видел!!!
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
26.10.2009, 21:59
|
liteon
Пристапил на 17.10.2009
малку активен
|
|
|
oho a ti si bil si se druzel so tie luge dali voopsto znaes sto e toa ,kako se izmameni lugeto ili seto e ova rekla kazala "na dedo mi moj brat mu imase sestra ,pa kumata nejzina imase vnuka i neze taka ja zafrknale " jas vaka go svakam ova i slusam pogore t.e citam deka ne rabotat legalno kako sto mozat da zatvaaraat firmi za neplaten danok na drzavata ,hasp sistem i sl.ako ova ne e legalno znaci treba da se zatvori ama po se izgleda ne e taka
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
27.10.2009, 13:01
|
DLM
Пристапил на 08.10.2007
Рангирање нема
|
|
|
Не знам дали е релевантно како се измамени граѓаните, методи за измама има колку што има и измамници. Дали дедото ваш има и што има се инфантилни обиди и ништо повеќе! И третиот дел е најинтересен, значи вака, ако измамата се врши под закрила на државата со некој закон или нечија одлука, тогаш тоа не е измама, туку законска работа. Ако во оваа квази државиче нема законски описи за пософистицирани форми на криминал и измами тогаш тоа не е криминал, бидејќи така пишува во уставот, според вас.. Значи ТАТ не е измама односно пирамида односно понзиева шема, бидејќи така стои во уставот... Да не должам многу ако вас и вам сличните ви одговара да присвоите нечиј труд и имот тогаш тоа ќе речете дека е законски, бидејќи не постои закон кој го забранува тоа, ако е пожелно финансијскиот пазар да функционира на зеленашки принципи тоа е во ред??? Државата функционира како држава на сите граѓани, ако се функционални некои системи како правниот финасијскиот итн. но основното прашање едали граѓаните се чувствуваат сигурно во однос на државата и насилниците кои се под нејзина капа!!!
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
|