Добредојдовте! Форум на Време Најави се | Регистрирај се | НПП

Добредојдовте на форумот на дневниот весник ВРЕМЕ
Ако првпат го посетувате сајтот Регистрирај се
Aко сте веќе регистрирани Најави се

Дали сметате дека се потребни предвремени избори?

Започнато од tekstiling на 31.05.2009 13:38. Темата има 5 одговори.

Печати Барај
Подреди коментари:    
   31.05.2009, 13:38
tekstiling не е онлајн. Последен активен: 5/5/2010 10:39:18 AM tekstiling

Топ 10 коментари
Пристапил на 21.10.2007
mk
Рангирање нема
СЕПТЕМВРИ
Одговори Цитирај
     Сега е мај,а прогнозите се даваат однапред за неколку месеци,годишни времиња,како заменици да има добиено баба ВАНЃА од Петрич.Еден колега вчера ме испровоцира,ќе дошле во септември, му кажав ако бидете живи до тогаш,па тоа се безобразни и навредливи прогнози на народот кој излезе достоинствено и си го кажа своето.Тогаш ќе кажеле кој е кој,па јас не сум човек без идентитет за да некој ми кажува кој сум ,јас точно знам без алтернативи .Некои пат ке ни трасирале,дваесет години им беа малку да го трасираат,па ние го животот потрошивме на нивните трасирања на заблуди.Се менува од корен ,а самите не се менуваат,па јас колку имам читано,промените се прават прво од себе тргнувајќи.Какви се овие политички ориентирани луге што дозволуваат да бидат подведени од некои силни политики со долгорочни прогнози?Само не прашав ,а кој точно септември,да не е на празникот 8 септември можеби????Дека јас сакам празникот да го славам,а не да го набивам со црни сценарија,можеби вистина се однадвор,ама и телото човечко кога е нападнато од вируси и бактерии се пушта во самоодбрана,не чека помош однадвор.....

WHAT YOU ARE IS GOD'S GIFT TO YOU WHAT YOU BECOME IS YOUR GIFT TO GOD
   Извештај 
   31.05.2009, 18:23
lulzim не е онлајн. Последен активен: 9/13/2009 5:19:09 AM lulzim

Топ 25 коментари
Пристапил на 08.05.2009
градец
Рангирање нема
Re: СЕПТЕМВРИ
Одговори Цитирај

За нови демократски предвремени избори

Да бидеме објективни  ,досега не сме имале избори кои би ги задоволиле елементарните критериуми за пролазна оценка  било  за  внатрешна  или  надворешна  проценка!      Последните  локални  избори  и  председателски  беа  на  ниво  на пролазност.  Предвремените  парламентарни  избори 2008.      се најнерегуларните од сите одржани досега, и мандатите што се освоени  не се легитимни  (впрочем имавме и критики од надворешниот фактор)      со тоа и е и власта нелегитимна!Тоа што се случи на тие избори е чиста кражба на гласови на разни начини што го става во знак на нелегитимност целата влада!Често сум пишувал дека ако мандатите се освоени со нај недемократски начин ,   кратко речено со кражба,а и така се освоени  во најголем процент,тие мандати одат во собрание као *фалс мандати* .         Таму по процедура се избира председател на парламентот и го гласат *фалс пратеници* што аутоматски добиваме **фалс председател на собрание*!Овој зинџир на фалсификати продолжува да се вметнува во целата структура на државата па се гласа *фалс влада со целиот кабинет*   од тие нелегитимни представници на народот .    Собранието  работи ,усвојува закони,меѓународни договори,поставува нови лица на разни функции и.т.н. сите ги инфектира со фалсификат,   затоа што доколку  пратениците не  се  легитимно   изабрани   се друго што тие ќе го работат ќе биде нелегитимно!                                                                                                                                                                                                                                                                       Да се  вратам на темата,треба да се одржат нови предвремени парламентарни избори( иако требаше да се одржат во мај 2009.заедно со председателските и локалните) и еднаш засекогаш да се запре инфекцијата на нелегитимност во структурара на државната власт, и да добиеме власт која ќе има легитимитет и пред меѓународната заедница,поштоприметувате колку е слаба меѓународната подршка и посетите на нашите функсионери со *фалс досие* во страни земји и обратно!

ILUL
   Извештај 
   31.05.2009, 19:14
DLM не е онлајн. Последен активен: 9/27/2011 5:45:47 PM DLM

Топ 10 коментари
Пристапил на 08.10.2007
Рангирање нема
Одговори Цитирај
Ха ха,
Морам да ја кажам поговорката иако не сакам многу поговорки.

Што је баби мило то јој се снило!

За какви избори зборите, па да има предвремени избори треба ОПОЗИЦИЈА и тоа добра, ние засега немаме таква.
Значи треба алтернатива каде гледате алтернатива која ќе има подршка од граѓаните?

Добар Глас The Best websites for Macedonia MakHost
   Извештај 
   31.05.2009, 20:58
lulzim не е онлајн. Последен активен: 9/13/2009 5:19:09 AM lulzim

Топ 25 коментари
Пристапил на 08.05.2009
градец
Рангирање нема
Одговори Цитирај

E баш ги сакам поговорките ,посебно кинеските.

*Кога го нема лавот ,мајмунот станува крал на џунглата*

На Македонија не и треба опозиција,пошто опозиција се меѓународните наредбодавци,а кога тие имаат сомнежи во постојењето на неправилности ,го стегат обрачот ,па после барај  опозиција .!Дали сме свесни дека поради тие предвремени,катастрофални,нерегуларни,непризнати парламентарни избори 2008.цела Македонија е под стална присмотра и давање на совети за регуларни избори.Дали некој ги чита извештаите на тие што ни ја кројат судбината !!!?

ILUL
   Извештај 
   17.06.2009, 1:42

Топ 10 коментари
Пристапил на 08.10.2007
Рангирање нема
Одговори Цитирај
Убави се кинеските поговорки но не секогаш се операбилни на овие простори, сепак се работи за простори кои ВАЖАТ ЗА КОЛЕВКА НА ЕВРОПСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЈА  па согласно тоа и светската, и не треба да се бега од тоа само заради своите макијавелистички пориви.
На Македонија не и требало опозиција, па Вие тоа навистина го мислите или сакате да наметнете нешто што е надвор од демократските начела???
Катастрофални, нерегуларни, непризнати парламентарни избори 2008, е ова ги преврши сите мерки, зошто се изборите катастрофални ако се избра парламент и сите институции во државата функционираат, нерегуларни пак магла која е таа нерегуларност за изборите во 2008, а која е од таков ефект да можат изборите да се оценат како нерегуларни, непризнати избори која тоа членка на големите сили која за себе мисли дека ја измислила демократијата не ги признава  изборите од 2008 и согласно тоа не комуницира со Македонските институции???
Секако изборите се можеби далеку од посакуваното но никако не смее да се злоупотребува статистиката и да се вели ако едните се хранат со месо другите со компир дека сите заедно тие се хранате со мусака, сепак е тоа статистика и не треба да се злоупотребува во политиката.
Некој ја крои судбината, па да ако веќе сте ја прифатиле глобализацијата, тоа значи дека сте прифатиле да играте како другите ќе свират, ако тоа не го сакате откажете се и готово ќе станете земја на злото и сите белосвестки трубадури ќе сторат се и ќе ги искористат сите методи за да ве вратат во нивното во играта под нивната диригентска палка.
Значи прашањето е сосема јасно и не треба да се пакува во некаква украсна хартија, туку треба да се постави јасно и едноставно за сите да можат да го разберат:::::
САКАТЕ ЛИ МАКЕДОНИЈА КОНЕЧНО ДА СТАНЕ ДРЖАВА И СОТОА ЕДНАШ ЗАСЕКОГАШ ДА СЕ ЗАТВОРИ ТОА ПРАШАЊЕ,  и поради таквиот став дали сте подготвени да ги издржите сите притисоци и следствено на тоа што ќе наидува, ИЛИ АКО САКАТЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ ОТКАЖЕТЕ ОД ИДЕНТИТЕТОТ, ИСТОРИЈАТА И СВОИТЕ КОРЕНИ И ПРЕТЦИ, па ќе можете извесно време да живеете покомотно и побогато но кое може кратко да трае се додека некој не се сети да направи нов експеримент над Вас???
Секако Вие одлучувате но и јас со Вас па не би сакал да ги трпам последиците од лекомислени одлуки и потези, само затоа што вам денес ви се јаде сладолед...

Извештај 
   10.09.2009, 17:18

Топ 10 коментари
Пристапил на 08.10.2007
Рангирање нема
Re: СЕПТЕМВРИ - 2009
Одговори Цитирај
Сега е Септември 2009.
И како што стојат работите ние доследно го играме македонското, два напред три назад. Ма човек кога гледа од страна го фаќа мерак да заигра.
Овој септември со сигурност можеме да тврдиме дека не успеавме: во
- не сме членка на НАТО (јас лично имам свои причини и не сум за такво членство, сепак сите околу нас се членки на НАТО а нели тие никогаш не биле агресори туку земји со високи демократси погледи)
- не сме ни членка на ЕУ, е за ова сум ама никој не ме прашува а како што тргнале работите многу поголеми изгледи има    да се распадне ЕУ отколку ние да станеме членковити...
- визи само уште со Србија немаме, ама и на оваа му се ближи крајот, немој некој да им спомне дека ќе станат членка на ЕУ бидејќи може од Јануари и тие да ни опнат виза...
- сите се во исчекување па и ние, дали светскиот полицаец повторно ќе застане на нозе или и тој ќе заврши како големците пред него...
- сега веќе во секое семејство не да имаме по еден вработен ами сите работат и повторно нема со што да се прехранат, овде многу би одговарала една српска поговорка ама...
- и по скоро дваесет години не сме етабли.. во новиот светски поредок, се уште чекаме име како да го немаме.
- направивме упешна криминална приватизација, за жал и покрај тоа повеќето не се свесни за тоа.
- се приватизираа националните „крави“ и скоро сите природни ресурси на западните високоразвиени демократии, па сега тие ги цедати нив и нас (електростопанство, телеком ..), не сме знаеле да ги користиме па зошто не не научија туку ни ги зедоа?
- овие методи кои се применуваат врз Македонија веќе почнаа да ги дават очекуваните резултати, се помалку македонци има
- образовниот систем остана во 20-от век, сега само оние интилигентните со пари може да завршат да не бидам груб да си купат сопствено образование-диплома...
- финансискиот-банкарскиот пазар можеме комотно да го прекрстиме во зелен (зеленашки) пазар, Македонија иако надвор од светските финансиски текови тие применија методи како да е овде епицентарот.
- и вака до бескрај, нема смисла нели, па и не вреди многу да се зборува кога се има работа со безрбетници тоа е само трошење на сопственото време тие и онака не разбираат а, и ако разберат што вреди немаат на што да се потпрат.

Значи, се на се не очекува студена зима, ама и тоа има предности многумина од оние и од бога отпишани талкачи по контењерите, што ги има се повеќе на пролет ќе ги има помалку, а не немојте да се залажувате тука се новокомпнираните бизнисмени и тие ќе се погрижат за повторен баланс.

Сепак бидете оптимисти уште дваесетина денови и ќе му го видиме грбот на Септември, а Октомври поарно да не доаѓа зошто ние ќе бидеме подготвени свртени со ....т.

Извештај 
Форум на Време » Политика » Дали сметате де... » Re: СЕПТЕМВРИ - 2009