Добредојдовте! Форум на Време Најави се | Регистрирај се | НПП

Добредојдовте на форумот на дневниот весник ВРЕМЕ
Ако првпат го посетувате сајтот Регистрирај се
Aко сте веќе регистрирани Најави се

Дали за Македонија е опасно Косово да стане независно?

Започнато од depeche mode_albanac на 27.12.2009 0:28. Темата има 0 одговори.

Печати Барај
Подреди коментари:    
   27.12.2009, 0:28
depeche mode_albanac не е онлајн. Последен активен: 12/30/2009 11:46:02 AM depeche mode_albanac

Топ 50 коментари
Пристапил на 18.12.2009
Рангирање нема
Zasto Makedonija nije otvoreno na strani Amerike?
Одговори Цитирај
Moram priznati da vanjska i unutrasnja politika drzave, puno utice na opstanak i razvoj jedne drzave.Svi vidimo i pratimo sta se desava oko makedonije, i oko ovog spora sa grckom, moram priznati da mije zao za makedonsi narod, u ovim momentima sam na strani makedonaca oko ovog spora sa grcima.Ja bih preporucio makedonskim politicarima pogotov sada da se ujedine zajdno da rade, zajedno da vode jednu mudru vanjsku politiku, da uspiju da sacuvaju svoje ime i svoj identitet, jel to sto grcka trazi od vas to je katastrofa, nema niko pravo da impounje jednoj drzavi da mienja ime , to nema nigdje, pogotovo kad to trazi jedna drzava kao sto je grcka, drzava koja u svoj ustav ne priznaje nacionalne manjine, u drzavi gdje se ne postuju ljudska prava. sto se tice alabanskog bloka oni trebaju da budu na strani makedonaca i trebaju podrzavati ustavno ime makedonije, jel ipak makedonija je priznala kosovo, grcka nije. u grcku istotako i albanci nemaju nikakva prava, tako da zajedno trebaju da rade makedonci i albanci na ocuvanje ustvanog ime makedonija. sdruge strane makedonci ne trebaju albance gledati kao neprijatelje, jel ipak kolko tolko i albanija pa i kosovo rade na tome da imaju sto bolje odnose sa makedonijom, te dvije albanske drzave ne usporavaju nistaoko makedonske drzave , jezika i kulture makedonskog naroda, za razliku od susjeda, bugara, srba i grka. logicno je da unutar makedonije albanci traze svoja prava, ja sam zato da i makedonci traze svoja prav u albaniji, sta fali i makedonci u albaniji imaju svoje fakultete, nek upotreb svoju zastavu tamo gdje ih ima. sto se tice vanjske politike, ovdje vidim puno gresaka i dok su bili sds na vlasti pa i sada. makedonska politika treba biti otvorena na strani amerike, velike britanije i cjele evrope, jel ipak amerika diktira svjetske polticke trendove. uz to bolje biti na strani razvijenih drzava nego politiku usmjeriti prema onima sto mislimo da pripadaju nasoj vjeri ili tako nekako. jel ovo sto se desava u politici vanjskoj u makedoniji nema nista sa vjerom, i grci su pravo slavci, a bas oni ne misle dobro makedoncima. znaci otvoreno trbeaju biti na strani amerike. znaci vanjska politika makedonije treba biti slicna kao kosovska vanjska politika, zato su kosovari dobili drzavu upravo zaslugom mudre politike i naklonjost prema americi, uspjeli su da naprave drzavu. i makedonci pogotovo sada trebaju otvoreno raditi sa amerikom, mada ja mislim da amerika je na strani makedonaca a ne grka.
   Извештај 
Форум на Време » Политика » Дали за Македон... » Zasto Makedonija nije otvoreno na strani Amerike?