30.12.2009, 0:09
|
depeche mode_albanac
Пристапил на 18.12.2009
Рангирање нема
|
Zasto makedonci imaju puno predrasuda o albancima?
|
|
|
|
|
Ima nekoliko dana sto sam usao na ovaj forum, i bas mije bilo zanimljivo da citam sta misle makedonci o politici i slicnim stvarima.cudime te velike predrasude i uvrijede na racun albanaca.neznam kako neki vide ovaj forum,samo da pisu ne argumentovano, neki misle da je patriotizam vrijedjati albance, pak drugi misle da uvijek su krivi drugi za ove neprilike u makedoniji.
Ja licno zelim ovoj drzavi srecu i uspjeh, dragomije da ova zemlja bude razvijena i stabilna.Ja mislim mrznja i te uvrede pokazuju kolko smo ne zreli i kolko eksplicitno se iznjasnjavamo.Meni je velika zelja da svugdje na svijetu vlada pravda i razum, jel u nijednoj drzavi se ne postuju ljudska prava.Makedonija kao jedna mala drzava i makedonski narod koji broji preko milionje prinidjen da bude na strani velikih sila. znaci politika makedonije treba biti preusmjerena prema razvijenom zapadu a unutrasnja politika treba balansirati i relaksirati medju etnicke odnose.Na ovim forumima mozemo citati sfasta i sfacega, neki neznaju ni sta pisu, samo znaju vrijedjati, misleci tako da postaju veliki patrioti.patriotizam je kad si iskren pravedan , kad drugome zelis ono sto sebi zelis.mi svi znamo d aje bilo ratova u hrvatsku bosnu , kosovu, bio je stotina hiljada mrtvih, ali opet su prinudjeni da zajedno zive.Makedonija ne treba praviti greske kao srbija i ne treba sljediti srpsku politiku, jel politika srbije je mracna, niko na svijetu ne voli takvu politiku sem rusije.
J a sam zato da manje mrznje ima, i d aljudi vise razmisle o ekonomskom razvoju, jel od politike nema nista, necemo nista promjeniti mi na ovom forumu. nijedan narod nije savrsen, znaci kod svakog naroda imas i dobrih i losih.
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|