19.05.2010, 4:07
|
Dimche
Пристапил на 23.04.2008
Рангирање нема
|
Dali sakate Obama da bide noviot nunko za nprekrstuvanje na Makedonija
|
|
|
|
|
SMILEVO 1903 DAME GRUEV
Makedonija ime ne menuva.
Dali sakate Obama, pretsedatelot na USA da bide noviot nunko za prekrstuvanje na Makedonija?
Svestise makedonski narode, ne potpajgajte vo novi zabludi, vo novi perenja na makedonskite mozoci, zatoa sto pred nas se postavuvaat novi stapici.
Pred da se zboguvate so makedonskoto ime i so makedonskata nacija razmislete mnogu dobro.
Poglednete sto se sluchuvase i se sluchuva so makedonskata nacija vo Grcija, Albanija, Kosovo, Srbija i Bugarija.
Makedoncite se ubivani, prekrstuvani i prinuduvani da uchat tugi jazici za da go ponistat makedonskiot jazik i makedonskata nacija.
Rechete im stop na albanskata tivka okupacija na Makedonija i stop na albanizacijata i islamizacijata na Makedonija.
Poglednete naokolu, dali makedoncite imaat religiozni crkovni svetilishta vo glavite gradovi na Atina, Tirana, Pristina, Belgrad i Sofija.
Ne dozvoluvajte vo Lazec da se gradat zamii. Ne sakame da se povtoruva otomanskata imperija i ponovo da se zamrachuva makedonskoto sonce so polu mesechinata. Prestanete da im veruvate na laznata taktika na albanskite okupatori.
Zapamtete Makedonija e najdemokratskata zemja vo Evropa.
Sega vo noviot milenium makedonija ja pretovarija so lagi, navredi, ponizuvanja, ucenuvanja i sto ne.
Site zaednichki da ja zaprashame Evropskata dama dali e ova demokratija so nasilstvo i uceni?
Kadese chovekovite prava za Makedoncite?
Evropa ne saka da go slusha glasot na makedoncite, tie ne ne smetaat ni za zivi nivnata cel e da ne ponistat kako narod i kako makedonska nacija.
Mnogu vekovi ne ponistuvaa a vo ovoj milenium Evropa saka da ne dokrajchi.
Makedoncite se prasuvaat, kade e evropskata demokratija, Kade se evropskite chovekovi prava?
Koga se postavuva prasanje za Makedonija i za makedonskata nacija, evropskata demokratija i evropskite chovekovi prava prestanuvaat da bidat vazechki.
Makedonija ja bara silnata potkrepa od makedoncite, ako sakame taa da opstoi so nejzinoto sveto ime.
Domasnite predavnici da se svestat i site zaednichki da rabotaat za sochuvanje na makedonskoto ime Makedonija i makkedonskata nacija.
Site zaednichki vo borbata za zachuvuvanje na makedonskoto ime.
Dimche D
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|