Re: Dali nekoj ima odgovor koga ke gi isplatat studentskite krediti i stipendii??????
Контроверза за карикатурите
Dali nekoj ima odgovor koga ke gi isplatat studentskite krediti i stipendii??????
tal2403
21.06.2010, 20:27
Znaci drzavata za se ima pari osven za studentite t.e idninata na Makedonija, studentite se onie koi frlaat najmnogu pari a tesko gi dobivaat t.e studentite se najzapostaveni vo nasata drzava FAKT.
Re: Dali nekoj ima odgovor koga ke gi isplatat studentskite krediti i stipendii??????
katerinagj
30.09.2010, 19:54
Едно нешто сигурно научив на факултет, студентите НЕ се никаков фактор во нашето општество. Изгледа фактот што нашите родители ни ја плаќаат партиципацијата е причината поради која немаме мотивација да си ги бараме парите од стипендиите, да бараме поголеми стипендии, конкурси, поголема ангажираност од професорите, можности за практична работа, можности за вработување и што друго не. Сите се однесуваме како овие проблеми да не влијаат директно врз нас. Ако не ми верувате, одете во студентскиот сојуз и побарајте помош од нив, за било кој од наведените проблеми.
Факт е дека студентите дремат. Дали дома или во некој партиски комитет, сеедно. Жал ми е што е така, искрено. Сакам да се надевам дека некогаш нешто ќе се смени, ама се што ни останува е да чекаме наредни избори и да се молиме да ни фрлат некое денарче наскоро, колку да не залажат повторно да гласаме.
Copyright © 2005 Време. Сите права се задржани.