Dali treba da se izvrsit cistenje na albancite? Hm..Denes e ubien eden policaec ,pred nekoe vreme go ubija komandirot na policiska stanica...Seto ova se slucuva vo naseleni mesta so albanci,koi ne plakaat struja,voda i dr.Pa odgovorot e jasen bidejki ne ja pocituvaat kucata kade ziveat sreken im pat .P.S Sekoja cest na poedinci od niv so koi sum imal moznost za razgovor i druzenje.Sepak vo sekoe zito ima kakol no kaj niv e odnopaku rabotata vo kakolot se najduvaat nekolku zrnca zito.
Сакам да го прашам Аминта едно реторичко прашање... Дали треба Албанија да изврши етничко чистење на Македонците во Мала Преспа (или во цела Албанија)?
Како ти звучи ова кога се работи за својот род? Неубаво? Грдо... стотици илјади луѓе да страдаат за идеи. Секогаш размислувај за идеите од другата страна. Сега да ги коментирам испадите што се случуваат и ќе се случуваат. Рече некој погина полицаец, па погина командир... Е кое беше етничкото потекло на командирот? Албанско... Значи - застанал, извршувал должност за својата земја и загинал - ама ти радо би го протерал неговото семејство!
Мора да се стремиме кон цивилизација, глобализација и поврзување. Мене навистина не ми е јасна филозофијата на терористичките групи со предзнак „Голема Албанија“. Ќе се праша ли некој од нив - што потоа... Еве да речиме - светот се преврте и ја добиваат Големата Албанија. И после што? Ќе се интегрираат во Европа - ќе немаат граници, а први соседи ќе им се пак Македонци на исток, срби и црногорци на север или грци на југ. Значи за да бидат слободни во нивната смисла на зборот, треба да убиваат од своите идни соседи, да им земаат територии во име на некоја Албанија што ја зацртал Хитлер и да ризикуваат заеднички воен удар од „Словените“ и/или Грците кој може да е фатален за било кого (еве гледате некој размислува и како Аминта). Или пак да бараат Албанија до Токио затоа што имало еден слаткар во источно Токио со Албанско потекло во 18 век!!
Кенане,
Мето,
With all due respect - във всеко общество във всека държава има идиоти. Да се промени това не може. Лошо е, когато идиотите дойдат на власт или могат да извършат това що са намислили.
1. В Македония тия не са на власт.
2. И да беха на власт не могат да го извършат.
Виж Косово е гайле и то не защото има национализъм между албанците, а защото властта е в рацете на мафиоти и бандити без държавническа мисъл в главата.
Kenane!!!
Прво поздрав до тебе.Гледам по напишаното дека пред се си човек со реални и напредни разбирања.Ниту јас не сум за еден да страда цел народ.Тоа е точно оти со тоа ќе страдаат и твоите но и моите дечиња (ПС и јас имам две, а господ да ги варди и твоите и моите).
Но да се вратам на настанот.Велиш криминален чин,дали криминален чин беше нападот на кулите близначки во Америка?Дали некаде си слушнал криминалци да ја нападнат полицијата доколку не им е загрозена слободата или криминалното дејствие?Ако сите криминалци така лесно пукаат по полицијата мислиш дека ќе имаше полиција?Малку ова ми е нејасно.Дали селата населени со Албанци се соучесници во криминал?Оти полицијата неможе да влезе во тие села?Реков и пак ќе речам секоја чест на исклучоците од Албанците но ако цело село е со *криминалците* значи цело село треба да се *очисти*, бидејќи во законите насекаде во светот па и кај нас оној кој прикрива криминалец е негов соучесник и самиот тој станува со тој чин криминалец, мислам со ова и ти се сложуваш. Поздрав до тебе од мене.Се читаме повторно покасно.Поздрав!