|
|
Дали во Македонија владее бизнис олигархија?
Започнато од tekstiling на 03.12.2007 9:54. Темата има 5 одговори.

|
|
Подреди коментари:
|
|
|
|
03.12.2007, 9:54
|
tekstiling
Пристапил на 21.10.2007
mk
Рангирање нема
|
Dali piramidite vo Makedonija se nasa sudbina ili fenomen.....
|
|
|
|
|
|
Uste TAT piramidata ni pokaza kakva e nasata realnost pomegu mitot i stvarnosta.Ne znam dali imalo zeni vo istorijata na faraonite no kaj nas i toa e mozno,taa prva pocna,so najavite vo spicot na dnevnikot,duri taa piramida ne se urna .Nie ne izvlekovme pouka od toa se javija mnogu koi sakaa da bidat faraoni.Na sekoi cetiri godini se gradea novi i se urivaa stari piramidi,najcesto gradeni od parite na obicniot covek,koj stanuvase del od taa piramida,normalno nekogas lugeto ucestvuvale vo gradbata so rabotna sila,denes so svoite pari.Tolku piramidi niknuvaa sto mozea da konkurirat i na egipetskite i tamu faraonite i na onoj svet sakale da go imat toa sto go imale na zemniot.Denes i samata del od piramidata na" gazda nini",ne ni znam kako se vovlekov da go dobivam licniot dohod vo Makedonska verojatno povedena od najavata sekoj prvi stignuva penzija,a ne po moja vina ili moj rizik kako sto veli nasiot guverner,tesko na nas so takov.Se urna ne samo piramidata tuku i mojata sigurnost vo drzavnite garancii,kako toa toj sega namirisal nesto ,a ne koga trebase da kaze da ne zemame licen donod vo taa banka, ,a vaka guvernerot e izlisna figura koja sebe se sreduva i toa dobro,ona sto go slusnav ne sakam da go komentiram,kako moze covek koj ima tolku privilegii da bide tolku primitiven.Otkako se dobro sredi ,ne e toj covek sto nekogas deluvase od opozicija kako ustata da mu se napolni so g...I baba mi sto se veli znae taka so tugi pari da se duva.Iod berzata stanuva piramida so mn prostrana osnova,vestacki se duvaat akciite za da se prodadat,a potoa pagaat nevideno za da se obezvrednat,edni takvi i jas imam doma.Sto ke pravat faraonite bez piramidi,pravite faraoni gradele mnogu cvrsti piramidi,a na nasiot narod od takvi vestacki tvorbi mu e preku glava,ne moze da go lazeme narodot,kolku sto toj moze da ne ubedi deka ni veruva.
WHAT YOU ARE IS GOD'S GIFT TO YOU WHAT YOU BECOME IS YOUR GIFT TO GOD
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
22.03.2008, 1:05
|
DLM
Пристапил на 08.10.2007
Рангирање нема
|
Re: Dali piramidite vo Makedonija se nasa sudbina ili fenomen.....
|
|
|
|
|
Па еве бидејќи бараш одговор ке се обидам да го дадам истиот. Пирамиди познати кај нас се една цела теорија во светот позната како понзиева шема, инаку многу од финансијските пазари се засноваа на истата но државата интервенира па не доаѓа до катаклизми-крах на системот. Значи не сме измислиле ништо ново него некои тутурутки во спрега со институциите ја направија таа ујдурма дури би рекол и наивно. Многу од веќе познатите економски теории се применуваат кај нас а се претставуваат како домашен специјалитет. Пред две години почнав да го изучувам FOREX-от и сакав да стапам со некои наши кои би ми помогнале околу побрзото совладување, во една ситуација на еден наш економист му поставив прашање за форексот но добив одговор дека не слушнал за таа фирма што е најтрагично тој денес е на видно место јавна личност и да не зборам многу .... Се надевам задоволни значи механизмите се исти само жртвите се менуваат.
Добар Глас The Best websites for Macedonia MakHost
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
14.04.2008, 21:30
|
Boris
Пристапил на 14.04.2008
супер активен
|
|
|
|
|
|
MAJKATA ni ja rasplakaja piramidite . Tolku se seriozni , no malce se obrnuva vnimanie od drzavata za da se poapsat kreatorite i da kurtulat naivnite kako jas koj zaglaviv vo GEMAK . Ako znae nekoj novi podatoci za niv aman kazete mi.
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
15.04.2008, 10:15
|
tekstiling
Пристапил на 21.10.2007
mk
Рангирање нема
|
|
|
|
|
|
Ние се исповедаме едни на други како пред поп,а не можеме ништо да направиме,а тие што можат молчат.Јас нарочно го поставив како прашање,ама не добив до сега одговор,а сигурно многумина се имаат најдено како дел од некоја пирамида. Знаете ние сме таков менталитет,кога друг ке се опече,велиме ако му е,не носиме поука од тоа,дури сами не се изгориме,јас и на моите деца тоа не можам да им го пренесам како поука.А богами маста е извадена од народот,француска обработка,ама пак наседнуваме како мали деца ,паметот не ни доага. Кога слушам коментари за берзата,се ежам,некој од надвор одредува,леле па ние и врапче да дојде од страна ке го истераме,освен се разбира оние кои подмачкуваат,да не кажам кои-нека се препознаат сами.
WHAT YOU ARE IS GOD'S GIFT TO YOU WHAT YOU BECOME IS YOUR GIFT TO GOD
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
05.05.2008, 20:38
|
thetruth
Пристапил на 04.05.2008
малку активен
|
|
|
|
|
|
ako moze da mi kazete dali se raboti sa forex-online kompanija za trguvanje so devizi. ako moze da mi kazete dali e toa realna, legalna i dali e se vo red so nea ili ne. odnapred blagodaram
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
27.05.2008, 23:41
|
DLM
Пристапил на 08.10.2007
Рангирање нема
|
|
|
|
|
|
Kako toa forex-online company? Не тоа е пазар на пари не е компанија, се работи онлајн да појаснам на пример подобро е. Минимален влог е од 5 до 50 долари кај посериозни е околу 200 долари со тие пари тргувате значи купи продај (на девизни пазари значи долар евро, јен ,швацарски франк и уште неколку) се поставуваат маргини +- и од тоа зависи добивката или губит се чекаат врвови на раст ми се чини се викаат пикс не сум сигурен и кога ќе успееш се повлекуваш или ако почнеш многу да губиш исто... Инаку според сите сознанија се вртат негде околу 2,9 трилиони мил долари или за споредба неколку пати повеќе од стоковите берзи. Ама објаснив за никаде извини, за да не тропам повеќе ако си работел арбитража на девизи, или кај нас велат дека се вика верижни сметки(ако не лажат) ,тогаш може брзо да почнеш инаку ќе треба да проучиш неколку книвчиња. За да биде појасно еве оргинал текст што е тоа:
The Foreign Exchange Market
(FOREX)-Forex is an acronym for FOReign EXchange and is the worldwide cash
inter-bank or inter-dealer market that uses a floating exchange rate system.
Most people have never heard of Forex. Yet, it is the world's largest financial
market with an estimated daily average of more than $1.5 TRILLION. Some say
that it would take the entire New
York Stock Market about 3-4 months of daily trading
to equal one day of trading in Forex!
Ако си заинтересиран прати емаил но и овде напиши, немам многу време па може и да не го видам мајлот. Само имам слуснато дека само еден од кај нас од ЕФ некој магистер има направено околу 2,500.00 долари месечно но не знам кој (имал убаво програмче-стратегија со убави сознанија). Постои демо верзија со која можеш да извежбаш-тренираш под солидни услови, за работа од дома оваа е број 1. Значи не дали е реално туку повеќе од тоа. Во светот така функционира се денес си долу утре горе и се е можно само кај нас апокалипси. Погоре пишува повеќето луѓе не слушнале за форекс за жал јас имам уште полоши резултати во сите разговори со наши дипломирани економисти ни еден не знае дека постои тоа кога ги прашувам за арбитража на девизи значи берзанско работење не биле на тоа предавање, како кога јас тоа го имав за испит уште пред 20. Не е ни чудо што сме таму кај што сме, вчера дипломирал економија и мисли како да седне во некоја ... за нешто ново (за жал многу старо) ни во сон не сакаат да знаат, со таков образовен систем стварно не постојат граници. Консатација ВИЕ сте првата личност што досега покажала радозналост . Услови за работа: -бар 200 долари -добар компјутер со интернет итн -кредитна картица не мора но сепак е пожелно заради трансфери со помала провизија -желба да се учи, да се пратат глобалните движења итн итн -солидна психофиз. состојба (здраво срце) според мене оваа е најстресната работа -способност да се ризикува и.. уште но мислам дека е доволно за сега, совет само ПРОДОЛЖЕТЕ АКО УСПЕЕТЕ ИСТО КАКО ЈАС ДА СУМ ГО НАПРАВИЛ ТОА!!!
Добар Глас The Best websites for Macedonia MakHost
|
|
|
|
|
Извештај
|
|
|
|
|
Форум на Време » Економија » Дали во Македон... » Dali piramidite vo Makedonija se nasa sudbina ili fenomen.....
|
|
|
|